L-Carnitine 500 mg (1 doboz; 60 db)
L-Carnitine 500 mg (1 doboz; 60 db)
Ára: 4.500 Ft
Kosárba teszek db-ot

segít a túlsúly csökkentésében • stresszcsökkentő • erősíti az immunrendszert • izomláz ellen
A termék jelenleg nincs raktáron, ezért nem tudják megrendelni. 2-3 hét múlva érkezik az újabb szállítmány, akkor tudják újból megrendelni. JELENLEG NEM RENDELHETŐ!

L-Carnitine


A karnitint a szervezetünk képes előállítani, amennyiben elegendő mennyiségű vas, B1- és B6-vitamin, valamint két aminosav a lizin és a metionin jelen van a táplálékunkban. A karnitin szintézise függ ezen kívül a C-vitamin ellátottságunktól is. Ezek bármelyikének hiánya karnitin hiányhoz vezethet. Karnitinhoz hozzájuthatunk állati eredetű élelmiszerekből - elsősorban vörös húsokból - de ebből egy diétázó nem eszik sokat, egy vegetáriánus szinte semennyit.

A karnitin kulcsszerepet játszik a sejtek energiaellátásában. Tudományos vizsgálatok is igazolták, hogy a szövetekben mért magasabb karnitin koncentráció összefüggésbe hozható a szervezet jobb teljesítő képességével. A krónikus kimerültség szindróma esetén a karnitin energitermelésben betöltött szerepére utalnak azok az adatok, melyek szerint a karnitin pótlás javítja a kimerült páciensek közérzetét. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy az L-Karnitinnek fontos szerepe van a kimerültség csökkentésében.

Érbetegségekben, szívelégtelenségben, magas triglicerid és koleszterin szint esetén, tehát hiányállapotokban kifejezett jótékony hatása van a karnitin kiegészítésnek.

Az L-Carnitine nem zsírégetőszer, de mégis nagy szerepe van a zsírégetésben. Ezért is hasznos sportoláshoz szedni, mivel segítségével juthatnak az izmok elégetendő táplálékhoz. Mivel pedig zsírt égetnek, nem a gyorsan kimerülő szénhidrátraktárakat, így sokkal hosszabb távú erőfeszítésre is képesek lehetünk.


Összefoglalva az L-Carnitine:
- Erősíti az immunrendszert
- Javítja a férfiak terméketlenségi problémáit (a spermiumok mozgékonyságát növeli)
- Csökkenti az izomláz kialakulását
- Segít a túlsúly csökkentésében
- Csökkenti a stressz negatív hatásait
- Az időskorral járó negatív hatásokat is csökkenti

Kiszerelés: 60 db tabletta

Adagolás:
Napi 1 kapszula
Használata biztonságos. Még extrém nagy adagok esetén sincs ismert mellékhatása.
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20040617/gyanus_doppingszer_vagy_elengedhetetlen_taplalekkiegeszito/
http://shop.builder.hu/enciklopedia_reszletes.htm4?id=50
http://www.provitamin.hu/fogyokura-dieta-emesztes/zsiregeto-keszitmenyek-c156/swanson-l-carnitine-keszitmeny-p89.html