Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

 

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a Drogériaplusz Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és Felhasználási feltételeinket (továbbiakban ÁSZF) és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező  érvényűnek tekinti magára nézve.

Cégünk küldetése, hogy vásárlóinknak olyan minőségi haj- és szájápolási termékeket mutasson be, amelyek Magyarországon még nem terjedtek el. Továbbá olyan termékeket is forgalmazunk, amik ugyan kaphatóak itthon, de kevesen tudják, hogy kiemelkedő szerepet töltenek be a haj- és szájápolásban.

A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetőek meg, nincs lehetőség személyes átvételre.

 

1. A kínált termékek

 

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak: hajápolási termékek (hajregenerálók), szájápolási termékek, vitaminok és egyéb termékek.

 

2. A termékek árai

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben  előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a csomagküldés díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

 

3. Rendelési információk, a megrendelések feldolgozása, a rendelés menete

 

A megrendelések feldolgozása NON-STOP, a hét összes napjának 24 órájában történik. Ez automata rendszerünknek köszönhető. Ön bármikor is rendel, azonnal egy visszaigazoló e-mailt kap, ami  jelzi, hogy feldolgozásra került a rendelése és mihamarabb megtörténik a csomagküldés, szállítás.

A rendelési információkról és a rendelés menetéről, kérjük olvassa el a Vásárlás, fizetés menete menüpontot. A Vásárlás, fizetés menete menüpont ugyanúgy az ÁSZF részét képezi, ezért a vásárló, aktiv felhasználó minden pontjával egyetért, tudomásul veszi és kötelező  érvényűnek tekinti magára nézve.

Továbbá fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! Teljes egészben történő visszautasításra szintén a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor. Az egyeztetés történhet e-mail-ben, telefonon. Amennyiben a vásárló a banki átutalást, a 
PayPal-os fizetést vagy a bankkártyás fizetést választotta és már átutalta az összeget, de a Drogériaplusz nem tudja teljesíteni a rendelést és visszautasítja azt, a Drogériaplusz vállalja az átutalt összeg mihamarabbi visszautalását a vásárlóhoz.

Fenntartjuk a jogot, hogy a kiszállítás a Vásárlás, fizetés menete menüpontban leírtatktól eltérően történik (más szállíátási határidővel, más futárszolgálattal stb.), erről a vásárlót e-mail-ben tájékoztatjuk!

 

4. Nem átvett, visszaérkezett csomagok

 

Amennyiben a vásárló nem vette át a csomagot, amit megrendelt, a jövőben  csak előre banki átutalással, PayPal-la vagy bankkártyás fizetéssel (lásd Vásárlás, fizetés menete menüpont) vásárolhat a Drogériapluszról, és át kell utalnia az előző rendelésének a csomagküldési díját is. Amennyiben a vásárló nem vette át a csomagot a Drogeriaplusz meg is tagadhatja a jövőbeni rendelések teljesítését a vásárló részére. Amennyiben a vásárló nem vette át a csomagot, de nem rendel újból, köteles az épp aktuális szállítási díjat és a visszakézbesítési díjat átutalni a számlánkra. Amennyiben ez nem történik meg jogunkban van követelésbehajtást kezdeményezni!

Amennyiben a csomag azért érkezett vissza hozzánk, mert a vásárló pontatlan vagy rossz címet adott meg, és a POSTA ezért nem tudta teljesíteni a kézbesítést, akkor utólag köteles átutalni a számlánkra az első sikertelen kézbesítés díját is.

 

5. Elállás joga

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében, a kézhezvételtől számítva, a Vásárló 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a Kapcsolat menüpontnál található űrlap küldésével, vagy pedig az info@drogeriaplusz.hu e-mail címre küldött üzenettel. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségéve juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik. A Vásárló által visszajuttatott termék szállítási díját nem áll módunkban visszatéríteni. Az elállás joga csak a termékre magára vonatkozik! A portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

Mivel kozmetikai termékekről, vitaminokról van szó, az  elállási jog csak akkor illeti meg a Vásárlót, ha az árucikk sértetlen , bontatlan állapotban való visszaküldése történt meg. Ezt a jogszábályok világosan leírják. Amennyiben az árucikk nem sértetlen vagy bontatlan, a Vásárlót nem illeti meg az elállás joga, nem áll módunkban a termék ellenértékének visszautalása.

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Drogériaplusz, a vásárló által megadott bankszámla számra vagy PayPal számlára visszatéríti a termék vételárát. Az esetleg felmerülő  banki és PayPal-os költésgekért a Drogeriaplusz nem felelős!

 

6. Adatkezelés

 

A Drogériaplusz webshop használata során, a rendelkezésére  bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, a hatályos Adatvédelmi Törvényeknek megfelelően, és nem adja ki további harmadik fél számára, kivéve a Magyar Posta számára (aki szintén az Adatvédelmi Törvényeknek megfelelően kezeli az adatokat), hogy teljesítse a csomagküldést (előre banki átutalás, PayPal-os fizetés, bankkártyás fizetés és utánvét esetén). 

Jelszavát titkosan kezeljük és tároljuk, cégünk munkatársai sem láthatják .

A regisztráció és megrendelés folyamán rögzített adatokat a Drogériaplusz mindaddig  rögzíti, amíg a Vásárló nem kéri azok törlését.

A regisztráció folyamán biztosított önkéntes hírlevél feliratkozás. A leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a Kapcsolat menüpontban, űrlapon vagy pedig az info@drogeriaplusz.hu címre küldött e-mail-lel, ami tartalmazza a leiratkozó nevét, e-mail címét és a "Leiratkozom a hírlevélről."szöveget.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló  17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A Drogériaplusz oldalon történő regisztrációval elfogadja a Drogérialpusz Általános Szerződési és Felhasználási  feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.